Na žilinskom sídlisku Solinky vznikli ďalšie dve street-artové maľby


Foto: Na žilinskom sídlisku Solinky vznikli ďalšie dve street-artové maľby Foto: Peter Cibulka

Počas uplynulého leta vzniklo v Žiline na sídlisku Solinky street art umenie na jednej z tepelných výmeničiek. O motíve hlasovali obyvatelia v blízkosti vnútrobloku na ulici Platanová, kde sa dielo nachádza. Les skrášľuje výmeničku na sídlisku, ktorej fasáda bola predtým v nelichotivom stave.


Dnes sa tešia Solinkári z ďalšieho diela na tepelnej výmeničke, tentokrát ide o budovu na Smrekovej ulici. Z jednej strany ju zdobí Strom života, z druhej maľba vesmíru. Nové pouličné diela inicioval a pomáhal vytvoriť poslanec za obvod Soliniek Peter Cibulka. Priestor a financie poskytla, rovnako ako v prvom prípade, spoločnosť Bytterm. 

„Na jednej strane budovy je namaľovaný Strom života. Zamilovaná dvojica zapustená v jeho kmeni ukazuje, že sme stále súčasťou prírody a jej cyklov. Na vedľajšej strane výmeničky je namaľovaný vesmír. Význam tohto spojenia je napríklad taký, že naše životy sú súčasťou rôznych fantastických príbehov, ktoré sa navzájom dotýkajú: príroda je súčasť vesmíru a zároveň každý organizmus má v sebe žijúci kozmos,“ uviedol mestský poslanec k maľbe. 

Zdroj: Peter Cibulka


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu