Polícia hľadá svedkov sobotňajšej nehody v Závodí, kolobežkár pri nej utrpel ťažké zranenia


Foto: Polícia hľadá svedkov sobotňajšej nehody v Závodí, kolobežkár pri nej utrpel ťažké zranenia
Galéria: 2 fotky
Foto: KR PZ Žilina

V sobotu 6. októbra došlo v Žiline - Závodí krátko po pol deviatej večer k nehode, pri ktorej utrpel 32-ročný muž vážne zranenia. Polícia v Žiline, ktorá dopravnú nehodu vyšetruje, hľadá svedkov. Udalosť sa stala na ulici Závodská cesta pri kostole.

„32-ročný muž viedol elektrickú kolobežku bez ochrannej prilby smerom na Rondel, pričom podľa zistených informácií sa mal počas jazdy na kolobežke pohybovať od pravej krajnice do stredu jazdného pruhu a späť. V inkriminovanom čase mali muža na kolobežke počas jazdy zľava obchádzať dve vozidlá. Prvé vozidlo nezistenej značky malo kolobežkára obísť. Pri obchádzaní v poradí druhým vozidlom Škoda Octavia, ktoré viedol 32-ročný vodič, mal muž na kolobežke vojsť do jazdnej dráhy tomuto vozidlu, pričom došlo k vzájomnému stretu,“ opísala udalosť žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Po náraze bol kolobežkár odhodený na auto a následne spadol na cestu. Pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia a z miesta nehody bol prevezený na ďalšie ošetrenie do nemocnice.

„V súvislosti s vyšetrovaním polícia žiada svedkov dopravnej nehody, ktorí v uvedenom čase prechádzali týmto úsekom cesty a môžu svojou výpoveďou prispieť k objasneniu predmetnej dopravnej nehody, aby sa prihlásili bezplatnej linke 158, na oficiálnej facebookovej stránke Policajného zboru alebo osobne na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Žiline,“ uviedla Balogová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina