V nominácii U21 pre kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy 2019 až trojica Šošonov


Foto: V nominácii U21 pre kvalifikáciu na Majstrovstvá Európy 2019 až trojica Šošonov Foto: Slovenský futbalový zväz / Roman Ferstl

Sokolíci, ako znie prezývka slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov, odohrajú pod vedením Adriána Guľu v nadchádzajúcich dňoch dva kvalifikačné zápasy o postup na ME 2019, ktoré sa budú konať v Taliansku a San Maríne. Do nominácie sa dostala aj trojica hráčov MŠK Žilina - Miroslav Káčer, Róbert Boženík a Branislav Sluka.

Posledný menovaný si odbije premiéru v najcennejšom drese “dvadsaťjednotky”, v kádri sa nachádza viacero exšošonov. Na poslednú chvíľu tím doplnil Nikolas Špalek (Brescia Calcio), medzi opory budú patriť László Bénes (Borussia Mönchengladbach) a s kapitánskou páskou Denis Vavro (FC Kodaň).

„Vieme, čo sme zažili počas septembrového dvojzápasu. Po kvalite hráčov a mužstva chceme ísť aj v týchto stretnutiach. Je to o chalanoch a ich nastavení. Je to o ich túžbe. Je tu dôvera v to, že vieme dosahovať kvalitné výkony a super výsledky. Cítime, že mužstvo zvládne najbližší zápas a postupne sa budeme pripravovať na Severných Írov,“ uviedol pre oficiálny web SFZ Adrián Guľa.


Program zápasov SR U21

12. október
Slovensko U21 - Estónsko U21
Dunajská Streda, 20:30 

16. október
Severné Írsko U21 - Slovensko U21
Belfast, 20:30 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu