Volebný program zverejnil aj kandidát na primátora Žiliny Ján Púček


Foto: Volebný program zverejnil aj kandidát na primátora Žiliny Ján Púček Foto: ilustračné - janpucek.sk

Pred takmer mesiacom predstavila strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko svojho kandidáta na post primátora Žiliny v nadchádzajúcich komunálnych voľbách, ktoré sa budú konať 10. novembra 2018. Je ním súčasný poslanec Mestského zastupiteľstva v Žiline za volebný obvod č. 8 Ján Púček.

Na predstavení kandidatúry prisľúbil Púček zverejnenie programu v priebehu najbližších týždňov, dnes je dostupný na jeho volebnej webovej stránke. Kandidát na primátora ho pomenoval „Sedem“ Jána Púčeka a pokrýva v ňom riešenia pre väčšinu výrazných problémov, ktoré v súčasnosti v Žiline obyvatelia pociťujú.

„Je jednoduché v programe sľubovať, predkladať rôzne vízie a štúdie, ktoré sa nakoniec nesplnia, tak ako to politici zvyknú. Predkladám stručný program, s jasnými cieľmi a víziami a s pomocou všetkých občanov Žiliny môžeme dosiahnuť rozvoj nášho mesta k spokojnosti všetkých. Budem sa usilovať o spájanie ľudí a nie o ich rozdeľovanie,“ pripísal k predstavenému programu Ján Púček.

V programe chce odmeniť občanov mesta za skrášľovanie verejného priestoru a údržbu zelene vo voľnom čase. V oblasti dopravy chce prepracovať projekty cyklotrás, ktoré v niektorých miestach podľa neho pôsobia nedokončene. Za parkovanie či vstupné na podujatiach organizovaných mestom by sa malo dať platiť platobnou kartou. 


Zamestnanci mesta by mali podpisovať hmotnú zodpovednosť, dlžníkom mesta chce poskytnúť priestor na odpracovanie dlhu na brigádách. Týmto krokom by sa mali minimalizovať trovy exekútora z nevymožiteľných pohľadávok, ktoré musí mesto platiť. 

Ján Púček chce ako budúci primátor prehodnotiť aj fungovanie Mestskej polície Žilina.Mestská polícia bude využívaná prednostne (na 80%) na riešenie bezpečnosti občanov a čistotu Mesta a jeho častí. Okrajovo sa budú venovať zakladaniu papúč, či riešeniu dopravy na súkromných parkoviskách. Príslušníci mestskej polície musia mať povinnosť nahlasovať nebezpečné poškodenia chodníkov a ciest v meste,“ uvádza kandidát v bode Bezpečnosť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu