Pavol sa chcel bez povolení pripojiť na inžinierske siete, teraz ho rieši polícia aj úrad


Foto: Pavol sa chcel bez povolení pripojiť na inžinierske siete, teraz ho rieši polícia aj úrad Foto: ilustračné

Mestskí policajti riešili koncom septembra v Žiline kuriózny prípad. V poobedňajších hodinách prijali telefonický oznam od oznamovateľa, že na ulici Kvačalova majú prebiehať nelegálne výkopové práce na verejnej komunikácii.

„Hliadkou MP na mieste zistená nelegálne prekopaná verejná komunikácia a následná snaha o pripojenie ku vodovodnému potrubiu Sevak Žilina. Na komunikácii sa nachádzali označené aj ďalšie výkopové práce, ktorými sa má rozostavaná nehnuteľnosť nelegálne pripojiť na kanalizáciu a elektriku,“ uvádzajú mestskí policajti v správe.

Pri výkopových prácach sa v čase príchodu hliadky nachádzal aj investor stavby Pavol S., ktorý uviedol, že nemá žiadne potrebné povolenie zo Stavebného úradu na výkopové prace, prípadne povolenia na pripojenie vody, kanalizácie a elektriky. Napriek tomu sa pokúšal na tieto inžinierske siete pripojiť.


„Na miesto bol privolaný aj zamestnanec spoločnosti Sevak Žilina, ktorý uviedol, že sa jedná o neoprávnený zásah do vodovodného potrubia, ktorý môžu vykonávať len zamestnanci Sevaku, následne z miesta vyhotovil fotodokumentáciu a zakázal ďalšiu činnosť na uvedenom potrubí,“ informuje ďalej Mestská polícia.

Keďže výkopové práce neboli povolené a došlo k zásahu do pozemku bez súhlasu majiteľa, čo vzbudzovalo u hliadky podozrenie zo spáchania trestného činu, riešenie podnetu bolo postúpené štátnej polícii. Výkop mal údajne zasahovať aj do pozemkov, ktoré má vo vlastníctve mesto Žilina.

Hliadka mestskej polícia vyhotovila fotodokumentáciu spísala úradný záznam, ktorý následne postúpila na Stavebný odbor Mestského úradu Žilina. Majiteľa nehnuteľnosti, ktorý sa rozhodol na vlastnú päsť pripojiť na inžinierske siete, tak s veľkou pravdepodobnosťou čakajú problémy.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina