Kandidát na primátora Žiliny za SNS Tibor Hanuliak dnes predstavil program


Foto: Kandidát na primátora Žiliny za SNS Tibor Hanuliak dnes predstavil program

V Žiline bude v novembrových voľbách bojovať o post primátora spolu sedem kandidátov, jedným z nich je aj Tibor Hanuliak, ktorý kandiduje za Slovenskú Národnú Stranu (SNS). 62-ročný rodák zo Žiliny je predsedom okresnej organizácie SNS, v roku 2016 kandidoval do Národnej rady Slovenskej republiky a takisto v roku 2017 na post poslanca Žilinského samosprávneho kraja.

Na tlačovej konferencii v Hoteli BOSS v centre Žiliny predstavil Hanuliak so svojim tímom program pod názvom “Desatoro pre Žilinu”. Ten zahŕňa štandardné témy, ktoré trápia Žilinčanov - dopravný chaos, parkoviská či zanedbaný stav nemocnice a poriadok v meste. Pre udržiavanie čistoty navrhuje vybudovať mestskú firmu a zapojiť ľudí poberajúcich sociálne dávky. 

Hanuliak navrhuje aj vybudovanie mestského múzea, ktoré by pripomínalo významné postavenie mesta v minulých storočiach: „Treba vybudovať v meste Žilina múzeum, ktoré by slúžilo turistom i domácim obyvateľom, aby poznali históriu násho mesta - od stredoveku až po novodobé dejiny.“

Jeden z bodov sa týka aj Športovej haly na Bôriku. „Chceme vyriešiť dlhodobý problém korytnačky v prospech mesta, v prospech občanov Žiliny a zároveň chceme vybudovať malé športoviska na sídliska. Chceme rozšíriť sieť cyklotrás, ktoré sú veľmi chabé,“ dodal Tibor Hanuliak.


Kandidát chce nadviazať aj na výstavbu nájomných bytov z čias Jána Slotu a spolupracovať s podnikateľmi. V tíme Hanuliaka do volieb sú napríklad Stanislav Babic, Anna Perkovičová, Emil Rafaj či Ivan Gánoczy, ktorý v roku 2010 kandidoval na post primátora Žiliny.

Záznam z predstavenia programu Tibora Hanuliaka



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu