Majitelia tuningových áut sa opäť stretnú v Žiline, už v piatok zaplnia parkovisko pri HM Tesco


Foto: Majitelia tuningových áut sa opäť stretnú v Žiline, už v piatok zaplnia parkovisko pri HM Tesco

V piatok 5. októbra podvečer opäť zaplnia parkovisko pred hypermarketom TESCO v Žiline upravené tuningové autá. Uskutoční sa tam posledný tohtoročný zraz majiteľov tuningových áut, ich priaznivcov a nadšencov, ktorý nesie názov Tuning Nie Je Zločin. Jesenné stretnutie sa začína tradične o 21:00 hod. 

Akcia vždy budí veľký záujem a láka množstvo ľudí aj z iných okresov v okolí Žiliny. Vždy však vzbudí aj záujem polície, ktorá vykonáva počas celej doby trvania hliadkovú činnosť. Automobiloví nadšenci sa stretnú, zoznámia a porozprávajú sa, mnohí si vymenia názory a vzájomne si pomôžu nadobudnutými skúsenosťami.

Ako už v minulosti potvrdil organizátor, hlavnou myšlienkou je stráviť večer na “čerstvom dyme” a byť s partiou skvelých ľudí. Potvrdili to aj niektoré z uplynulých stretnutí, ktoré prebehli bez väčších komplikácií. Na zrazoch vždy pískajú aj horia pneumatiky, k vandalizmu či ničeniu majetku alebo verejnoprospešných zariadení našťastie nedochádza.

Galéria: 20 fotiek


Akcia má vždy jasné pravidlá, ktoré by mal každý dodržiavať: 

  • Neohrozujte majetok a zdravie iných 
  • Neprovokujte príslušníkov
  • Nerobte zbytočný bordel
  • Zabavte sa!

Netreba zabúdať na zákon a vyhlášku o cestnej premávke

Rozpory medzi políciou a tuningovými nadšencami vždy boli a zrejme aj budú. Polícia totiž musí dbať na dodržiavanie zákona a predpisov, preto ak sa na vozidle nachádza niečo, čo nie je schválené na prevádzku na cestách, muži zákona sú povinní zasiahnuť.

Aj keď sa v niektorých prípadoch jedná len o vizuálny doplnok, ktorý nijako neovplyvňuje prevádzku samotného vozidla, akékoľvek neschválené úpravy budú vždy v rozpore s vyhláškou.

Detailnejšie informácie získate priamo v udalosti na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2265218393706740/


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu