V sobotu bude prebiehať čistenie územia a potoka pod estakádou, každá pomoc je vítaná


Foto: V sobotu bude prebiehať čistenie územia a potoka pod estakádou, každá pomoc je vítaná
Galéria: 4 fotky

Poslankyňa mestského zastupiteľstva v Žiline Iveta Martinková a pán Ján Rzeszoto pozývajú v sobotu 6. októbra o 9:00 hod. na verejné čistenie územia a potoka pod žilinskou estakádou. 

„Pozývame všetkých, ktorým nie je ľahostajné, že naše verejné priestory a vzácne vodné toky sú zahádzané odpadom. Počas akcie budeme zbierať odpadky a čistiť okolie vyústenia Framborského prameňa spolu s povodím potoka. Voda vyvierajúca na Frambore sa používala pre občanov Žiliny podobne ako pramenitá voda na Studničkách,“ uviedla poslankyňa. 

Podľa nej je neúcta k našim vodným zdrojom alarmujúca a je nutné to zmeniť. Na mieste budú k dispozícii vrecia, rukavice,  pracovné náradie a budú pristavené veľkokapacitné kontajnery.

„Akejkoľvek iniciatíve sa medze nekladú, a teda je možné priniesť si aj vlastné náradie.  Aby sme sa dostali k všetkému odpadu, rozhodli sme sa, časť miesta aj pokosiť, a teda prinesenie vyžíňačky či kosy je tiež vítané.  Pre pokosenie a vyčistenie povodia potoka sú potrebné gumené čižmy,“ spresnila Martinková.


Pod estakádou sa nachádza množstvo drobných odpadkov ale aj stavebnej sutiny, paliet, pneumatík z áut a iných druhov odpadu, ktoré patria do zberného dvora či komunálneho odpadu. Niektorí obyvatelia mesta sa však k situácií s likvidáciou odpadu stavajú nezodpovedne a zbavujú sa ho práve vyvezením na miesto, kde nie je veľký pohyb ľudí a tak vznikajú skládky, ktoré je potrebné zlikvidovať. Takýmto miestom je aj priestor pod estakádou pri Kragujevskej ulici.


Viac informácií nájdete priamo v udalosti na Facebooku: https://www.facebook.com/events/996312063884094/

Miesto: Kragujevská, Žilina
Dátum: 06.10.2018 - 09:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu