VIDEO: Na Orave došlo k tragickej nehode, príčinou bolo pretekanie sa na luxusných autách


Foto: VIDEO: Na Orave došlo k tragickej nehode, príčinou bolo pretekanie sa na luxusných autách Foto: Polícia

Polícia informovala o tragickej nehode, ktorá sa stala dnes 30. septembra v okrese Dolný Kubín. V čase okolo obeda sa na miestnej komunikácií pretekali traja Poliaci na luxusných vozidlách Porsche, Ferrari a Mercedes. Dvaja z nich vo vysokej rýchlosti a počas predchádzania cez plnú čiaru nezvládli predbiehací manéver.

Vodič Mercedesu sa stihol zaradiť, vodič Ferrari pribrzdil, na čo do neho vzápätí narazil vodič Porsche, ktorý sa čelne zrazil so slovenským vodičom vozidla Škoda Fabia. Otec, ktorý cestoval so svojou rodinou, zahynul. Polícia bude postupovať nekompromisne,“ informuje polícia na Facebooku.

V prípade bol spracovaný návrh na väzbu pre vodiča značky Porsche. Prípad je čerstvý, polícia zatiaľ bližšie informácie neposkytuje a na vyšetrovaní intenzívne pracuje. 

Aktualizácia 18:15 hod.

„Pri dopravnej nehode utrpel 57 ročný vodič Fabie (z okresu Dolný Kubín) ťažké zranenia, ktorým, žiaľ, pri prevoze do nemocnice podľahol. Ťažké zranenia utrpela jeho 50 ročná spolujazdkyňa a ďalší spolujazdec z Fabie (21 ročný) utrpel predbežne ľahké zranenia. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol. U nebohého vodiča bude vykonaná pitva. Policajti 42 ročnému vodičovi Porsche obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar,“ informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.


Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na sumu 35 500 €. V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou prebiehajú rozsiahle úkony a opatrenia v zmysle Trestného poriadku. Polícia bude podľa svojich vyjadrení nekompromisná a využije všetky zákonné možnosti za účelom objasnenia tejto tragédie.

„Ďalšie okolnosti, príčiny, ako aj právna kvalifikácia tejto tragédie sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal Moravčík.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá. Policajti cestnú premávku usmerňovali a odkláňali po náhradných trasách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Polícia