Remeselníci a stánkari sa už môžu prihlasovať na Vianočné trhy 2018 v meste Žilina


Foto: Remeselníci a stánkari sa už môžu prihlasovať na Vianočné trhy 2018 v meste Žilina Foto: ilustračné

Už 23. novembra 2018 začnú v Žiline na Mariánskom a Hlinkovom námestí tradičné Vianočné trhy, pri tejto príležitosti mesto zverejnilo propozície a podmienky, za ktorých sa môžu stánkari a remeselníci prihlásiť. Termín pre prihlasovanie uplynie 12. októbra pre remeselných a potravinových predajcov a 5. októbra pre predajcov občerstvenia.

Na Mariánskom námestí plánuje mesto spolu 35 stánkov, z toho 21 pre predaj potravinových a remeselných výrobkov, 6 pre predaj občerstvenia s prioritou tradičných nápojov a 8 pre predaj občerstvenia s prioritou tradičných jedál. Vianočné trhy potrvajú do 23. decembra 2018.

Nájomníkov opäť určí elektronická aukcia podľa ponúknutej ceny, najnižšie možné podanie je pri nápojoch aj jedlách 4 500 eur. Výška nájmu remeselníkov predstavuje 15 eur na deň, pre potravinového predajcu 30 eur na deň. Oproti minulému roku tak pribudne niekoľko stánkov, ich rozloženie môžete vidieť na obrázku nižšie.



Na Námestí Andreja Hlinku sú ceny za nájom už tradične nižšie, mesto tu plánuje 4 predajné stánky s jedlom. Ich nájom začína minimálne na 4000 eur na rovnaké obdobie ako v prípade Mariánskeho námestia. Uchádzači sa môžu prihlásiť len na jedno z námestí, ak doručia žiadosť pre obidve, do aukcie bude zaradená tá so skorším dátumom.

Výsledky aukcií na stánky by mali byť známe 18. októbra, Mesto Žilina ich zverejní aj na webovej stránke a upovedomí účastníkov do siedmych dní.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu