Na ulici Černovská na sídlisku Vlčince pribudnú nové parkovacie miesta, staré budú rozšírené


Foto: Na ulici Černovská na sídlisku Vlčince pribudnú nové parkovacie miesta, staré budú rozšírené Foto: ilustračné

Na úradnej tabuli mesta Žilina bol v pondelok 17. septembra zverejnený dokument, ktorý potešil viacerých obyvateľov ulice Černovská na sídlisku Vlčince. Stavebný úrad vydal stavebné povolenie pre stavbu s názvom „Parkovanie na ulici Černovskej a rozšírenie existujúcej plochy pred vchodmi 6 a 7 na sídlisku Vlčince v Žiline“.

Na mestských pozemkoch tak čoskoro pribudne niekoľko nových parkovacích miest a taktiež budú rozšírené existujúce kolmé stojiská. K úprave jestvujúcich miest dôjde pre nedostatočné šírkové parametre komunikácie vymedzenej na pozdĺžne státie. 

„Návrh spevnených plôch pozostáva z vybudovania nových kolmých parkovacích státí v počte 13 ks a rozšírenia existujúcich 11 kolmých parkovacích miest,“ píše sa vo vydanom stavebnom povolení.

Z celkového počtu miest bude jedno miesto vyhradené pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie s rozmerom 3,5 x 5 metrov. Ostatné parkovacie miesta budú v rozmeroch 2,5 x 5 metrov. Povrchová úprava parkovacej plochy je navrhnutá z betónovej zatrávňovacej dlažby. 

Pri prácach bude musieť byť odstránených 9 stromov, ktoré budú následne nahradené novou výsadbou. Projekt realizuje mesto Žilina a financuje ho z vlastného rozpočtu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mesto Žilina