Policajti spoločne s občanmi zachránili ľudský život


Foto: Policajti spoločne s občanmi zachránili ľudský život

Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Čadca spoločne s občanmi zachránili ľudský život.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline prijalo v noci z pondelka (17. novembra) na utorok (18. novembra) krátko po polnoci oznámenie od náhodne prechádzajúceho vodiča, že na moste cesty I/11 v Čadci, medzi sídliskom Žarec a mestskou časťou Čadca – Horelica, stojí za bezpečnostným zábradlím z vonkajšej strany osoba a je dôvodné podozrenie, že chce z neho skočiť. Ihneď po prijatí oznámenia, bola na miesto vyslaná policajná hliadka.

Policajti po príchode na miesto spozorovali v strednej časti mosta nad tokom rieky Kysuca, za bezpečnostným zábradlím, muža, ktorý  stál na tesnom okraji a vykláňal sa do prázdna.  Okamžite sa takticky priblížili k mužovi, tak aby ich nevidel: Chytili ho za ramená a ťahali ho cez zábradlie.

Muž  sa však aktívne bránil a kričal, že ho už nebaví žiť a chce skočiť z mosta. Policajtom, ktorí ho držali s vypätím všetkých síl, hovoril, aby ho pustili. Policajti na moste zbadali dvoch mužov, ktorých požiadali o pomoc pri záchrane osoby. Oni neváhali a policajtom pomohli muža dostať spoza zábradlia na most. Policajti mu za pomoci občanov zabránili v ďalšom konaní a komunikovali s ním až do príchodu zdravotníkov, ktorí si ho prevzali.

Policajti svojím okamžitým zásahom naplnili poslanie polície „POMÁHAŤ A CHRÁNIŤ“ a spoločne s občanmi zachránili život 19 ročnému mužovi (z okresu Šaľa).


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu