Andrej, Martin a Juraj popíjali na Vlčincoch alkohol a následne ničili zaparkované trolejbusy


Foto: Andrej, Martin a Juraj popíjali na Vlčincoch alkohol a následne ničili zaparkované trolejbusy Foto: ilustračné

Žilinskí mestskí policajti riešili ďalší prípad vandalizmu, ktorého sa dopustili dvaja opití muži. Pred niečo vyše týždňom prijali hlásenie od dvoch vodičov MHD, že na ulici Fatranská sú tri osoby pod vplyvom alkoholu, z ktorých jedna kopla do dverí trolejbusu a druhá z nich hodila fľašu do vozidla trolejbusu. Incident sa stal na sídlisku Vlčince v skorých ranných hodinách, v čase okolo 06:30 hod.

„Podozrivé osoby po príchode hliadky MP na výzvy nereagovali a dali sa na útek, následne boli zadržané na ulici Nitrianska. Z dôvodu, že nedokázali preukázať  hodnoverným spôsobom svoju totožnosť, boli bez použitia donucovacích prostriedkov predvedení na stálu službu MP za účelom zistenia totožnosti a podania vysvetlenia k veci,“ uvádza mestská polícia vo svojej správe.

Na stálej službe bola zistená totožnosť všetkých mužov - Andrej Ch., Martin K. a Juraj I. Mestskí policajti vykonali o všetkých troch kontrolnú dychovú skúšku, ktorá mala pozitívny výsledok. Andrej nafúkal 2,29 promile, Marek 1,52 promile a Juraj 2,71 promile.

Následne boli telefonicky kontaktovaní vodiči trolejbusov a dispečer MHD, ktorí uviedli, že trolejbusy nie sú poškodené. Menovaní boli preto po podaní vysvetlenia a zistení totožnosti doriešení blokmi nezaplatenými na mieste, za neuposlúchnutie výzvy verejného činiteľa pri výkone svojej právomoci,

Všetci traja boli prepustení a odoslaní do miesta bydliska.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina