Na Vlčincoch zmizli z lavičiek dosky, v rámci reklamácie ich dodávateľ vymení


Foto: Na Vlčincoch zmizli z lavičiek dosky, v rámci reklamácie ich dodávateľ vymení Foto: čitateľka

Obyvatelia sídliska Vlčince v Žiline musia na záver leta vydržať niekoľko dní bez lavičiek. Čitateľka nás upozornila na to, že na ulici Tulská boli z lavičiek demontované dosky. „Netušíme, prečo nám na Tulskej ulici zmizli dosky z lavičiek, keď sa len nedávno prekladali. Ostali len skrutky pri stojkách, všetci sa čudujeme, pretože sme nikoho nevideli, že by ich odkrúcal,“ uviedla čitateľka Alica.

Po demontáži dosiek zostali vedľa lavičiek skrutky. Zdroj: čitateľka

Dôvodom “zmiznutia” dosiek je ich reklamácia, ktorú si Mesto Žilina uplatnilo v náväznosti na sťažnosti obyvateľov. Krivé a nekvalitné dosky krátko po osadení totiž znemožňovali využívať lavičky na oddych. Mesto ich vysúťažilo ešte v auguste tohto roka, len niekoľko mesiacov od tohto dátumu putovali dosky na reklamáciu. 

V podmienkach zmluvy je zadefinovaná záručná lehota v dĺžke trvania 24 mesiacov, pričom pri reklamácii musí dodávateľ vymeniť kus za kus. Dosky by mali prísť budúci týždeň, výmenou nevzniknú dodatočné náklady.

„Nové dosky sa budú meniť budúci týždeň, spolu ide o štyridsať kusov. Keďže išlo o reklamáciu, mestu v súvislosti s týmto nevznikli žiadne náklady,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. 

Lavičky sú demontované po celej ulici Tulská. Zdroj: čitateľka



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu