AKTUÁLNE: Svetelná križovatka na ceste I/18 na Šibeniciach už funguje


Foto: AKTUÁLNE: Svetelná križovatka na ceste I/18 na Šibeniciach už funguje Foto: FB - Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný infoservis.

Na ceste I/18 v smere zo Žiliny na Martin už funguje svetelná signalizácia, ktorá tu vznikla najmä kvôli novopostavenej budove budúcej predajne nábytku. Výpadovka na Šibeniciach bola už pred spustením svetelnej križovatky pravidelne zdrojom zdržaní, tvoria sa tu časté kolóny. 

Kapacitné posúdenie dopravného napojenia OD SCONTO v Žiline vyhodnocovala ešte v roku 2015 spoločnosť FIDOP, s.r.o. tá vychádzala pri stanovení dopravného zaťaženia z intenzít dopravy, zistených v rámci celoštátneho sčítania v roku 2010. Zo záverov vyplýva, že križovatka by mala vyhovovať na požadované obdobie - teda najbližších dvadsať rokov.

„Posudzovaná križovatka dopravného napojenia predajne a skladu SCONTO na cestu I/18 v Žiline bude kapacitne vyhovovať celé posudzované obdobie za uvedených predpokladov - t.j. minimálne do roku 2037 - a to aj vrátane dopravy od plánovanej predajne a skladu SCONTO,“ uvádza záver posudku



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu