V tuneli Višňové dnes oslavovali prerazenie severnej tunelovej rúry


Foto: V tuneli Višňové dnes oslavovali prerazenie severnej tunelovej rúry Foto: ilustračné

Dňa 28. augusta 2018 sme vás informovali o prerazení južnej tunelovej rúry na stavbe tunela Višňové pri Žiline. O niekoľko dní sa počas prvého septembrového týždňa poradilo preraziť aj severnú rúru. Stavba je významnou súčasťou výstavby diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka - Dubná Skala. Spolu majú obe rúry 14 886 metrov. 

Na správy vtedy verejne zareagoval aj minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Árpád Érsek. Ten v minulosti vyjadril nespokojnosť s tempom prác, nakoniec sa dlho očakávaný tunel podarilo preraziť v ultimáte. To stanovil Érsek na koniec augusta. Dnes sa ozval tunelom slávnostný výstrel, baníckym aktom oslávili prerazenie aj druhej steny - severnej.

 

 

„Severná tunelová rúra bola prerazená v prvý septembrový týždeň. NDS v tejto súvislosti neorganizovala žiadnu slávnostnú akciu, v tuneli Višňové dnes prebiehala interná akcia organizovaná zhotoviteľom. Plánujeme kontrolný deň na stavbe za účasti ministra a generálneho riaditeľa NDS,“ potvrdila hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti Michaela Michalová.

Zhotoviteľom stavby D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala je taliansko-slovenské združenie spoločností Salini Impregilo S. p. A. a Dúha, a. s. Celkový náklad na vybudovanie diaľnice by mal dosiahnuť podľa zmlúv sumu 491,8 milióna eur vrátane DPH. Minister by mal tunel skontrolovať koncom mesiaca.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu