Na onkológii v Žiline pribudli televízory, priestory postupne modernizujú


Foto: Na onkológii v Žiline pribudli televízory, priestory postupne modernizujú Foto: FNsP Žilina

Oddelenie klinickej a radiačnej onkológie žilinskej nemocnice získalo grant vo výške 3000 eur z Nadácie Centra pre filantropiu, ktorý využilo na zakúpenie siedmich LCD televízorov. Umiestnené sú v čakárňach na prízemí, prvom poschodí a tiež na izbách, kde prebieha ambulantné podávanie chemoterapie. S pripájaním televíznych obrazoviek a úpravou rozvodov pomohli spoločnosti TESA-SYSTEMS a Play Electronics Žilina.

„Vďaka grantu sa nám opäť podarilo zvýšiť pohodlie pre pacientov. Podávanie chemoterapie trvá aj niekoľko hodín, je to veľmi náročný proces, preto sme radi, že zlepšujeme prostredie, v ktorom onkologickí pacienti trávia tento čas. Mnohí z nich si prinesú knihu, časopis či prídu s niekým, s kým im chvíle rýchlejšie ubehnú. Pri televízii je to podobné a film či relácia sčasti pomôžu odviesť pozornosť od samotnej chemoterapie,“ uviedla primárka žilinskej onkológie Dagmar Sudeková.

Sedem nových televízorov pomôže zlepšiť komfort pacientov. Zdroj: FNsP Žilina

Zlepšenie prostredia a zvýšenie komfortu sa prejavilo na oddelení v posledných mesiacoch aj vďaka novému RTG terapeutickému prístroju na nenádorovú liečbu, moderným elektricky polohovateľným kreslám, unikátnemu akváriu pri kompletne zrekonštruovanom vstupe do budovy, kompletne opraveným strechám v rámci celého pavilónu, pohodlným invalidným vozíkom či ďalším investíciám.

„Takmer každý pobyt v nemocnici sa spája s udalosťami v živote, ktoré nie sú vyslovene pozitívne, a na onkológii prežívajú naši pacienti mimoriadne ťažké chvíle. Aj preto som rád, že toto oddelenie poskytuje nielen kvalitnú zdravotnú starostlivosť, ale naši zdravotníci robia všetko pre to, aby vytvorili čo najpríjemnejšie a najcitlivejšie prostredie. Ďakujem všetkým, ktorí nám pomáhajú i takýmto spôsobom meniť tvár našej nemocnice a postupne ju modernizovať,“ doplnil generálny riaditeľ FNsP Žilina Igor Stalmašek.

Nemocnica kompletne opravila strechy v rámci celého očného pavilónu (súčasťou je odd. onkológie). Zdroj: FNsP Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina