Multižánrový festival Žilina žije prinesie opäť do klubov v Žiline atraktívny program


Foto: Multižánrový festival Žilina žije prinesie opäť do klubov v Žiline atraktívny program

Tretí ročník multižánrového klubového festivalu Žilina žije sa blíži. Najznámejšie kluby v meste opäť ožijú koncertami a atraktívnym sprievodným programom. To všetko už v piatok 28. septembra.

Na hlavných koncertných pódiách sa predstavia Medial Banana, Puding Pani Elvisovej, Fallgrapp, Vrbovskí víťazi, Bad Karma Boy, Tolstoys, John Wolfhooker a ďalší. Fanúšikovia sa môžu tešiť na Home-made Stage zložený výhradne z domácich kapiel, ale aj workshopy, vystúpenia DJov a diskusiu. 

O pripravovanom ročníku nám prezradil viac organizátor festivalu Lukáš Turiak: „Sme veľmi radi, že z pôvodne nenápadnej myšlienky sa nám podarilo začať budovať podujatie, na ktoré sú medzi Žilinčanmi aj ľuďmi zo širokého okolia veľmi dobré ohlasy. Snažíme sa festival vylepšovať po každej stránke a veríme, že návštevníci to aj tento rok ocenia. Dvomi najviditeľnejšími zmenami oproti minulému ročníku sú silnejší line-up a profi vizuály, za ktoré vďačíme Rasťovi Tupému z Kreativ Gangu. Novinkou je aj zapojenie Považskej galérie umenia, ktorá bude príjemným spestrením programu. Tešíme sa na blížiaci sa ročník a všetkých srdečne pozývame,“ prezradil Lukáš Turiak.


Novým členom organizačného tímu je Michal Michalek, známy aj z pôsobenia v žilinskej skupine Swan Bride: „S kapelou som mal možnosť zažiť zaujímavé slovenské a európske festivaly. Vždy ma fascinovala ich veľkosť, rôznorodosť a hlavne organizácia. Chuť zorganizovať hudobný festival vo mne zostala dodnes a hneď, ako som sa dozvedel o Žilina žije som bol myšlienkou klubového festivalu v našom meste nadšený. Som naozaj rád, že som jeho súčasťou a veľmi sa teším na nadchádzajúci ročník,“ dodal Michal Michalek.

Súčasťou Žilina žije 2018 bude aj prvý žilinský Streedfoodový festival FIGA – Festival inej gastronómie na Hlinkovom námestí. Koncertný a sprievodný program podujatia bude prebiehať v šiestich priestoroch po celom meste – v Novej synagóge, Smere, Emócii, Artfore, Bare 12 opíc a v Považskej galérii umenia.

Lístky na festival Žilina žije sú dostupné v sieti Predpredaj.sk. Všetky informácie o podujatí nájdete na webe www.zilinazije.sk

Miesto: Žilina
Dátum: 28.09.2018 - 19:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Žilina žije