Skrátené vyšetrovanie opitého 70-ročného lekára Pavla bolo skončené, spis má na stole prokurátor


Foto: Skrátené vyšetrovanie opitého 70-ročného lekára Pavla bolo skončené, spis má na stole prokurátor

Žilinský policajný hovorca Radko Moravčík dnes 6. septembra informoval, že skrátené vyšetrovanie v prípade 70-ročného lekára, ktorý nafúkal v službe 1.67 promile, bolo skončené. Teraz ho čaká súd a navyše ho už aj prepustili zo zamestnania.

„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-východ obvinil 70-ročného Pavla (z okresu Žilina) z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedol Moravčík.

Na opitého ordinujúceho lekára upozornili pacienti, ktorým sa nepozdávalo jeho správanie. Na jednu z pacientiek mal okrem hrubého správania aj zvyšovať hlas a nadávať jej. Prípad sa udial v utorok okolo 23:00 hod. na príjmovej ambulancii urológie.

Lekára odviedli z nemocnice policajti, ktorí museli čakať, kým vytriezvie. Následne ho vypočuli a v skrátenom vyšetrovaní aj obvinili. 

FNsP Žilina na prípad reagovala slovami, že išlo o veľmi skúseného dlhoročného lekára, ktorý svoju prácu vykonával už len v skrátenom úväzku. Alkohol pri práci zdravotníka je však podľa nemocnice neprípustný, preto s doktorom okamžite ukončili pracovný pomer a pacientke sa ospravedlnili.


Obvinenému lekárovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok.

Žilinská nemocnica vykonáva námatkové kontroly na alkohol. V roku 2018 vykonali takýchto kontrol až 150, pričom ani jedna nebola s pozitívnym výsledkom na alkohol.

Aktualizácia 13:05 hod.

Prokurátor Okresnej prokuratúry Žilina v tzv. superrýchlom konaní podal obžalobu na lekára, ktorý vykonával pohotovostnú službu na oddelení urológie Fakultnej nemocnice v Žiline.

„O podanej obžalobe bude rozhodovať sudca pre prípravné konanie Okresného s údu Žilina. Obvinený bude predvedený na Okresný súd Žilina pravdepodobne 06.09.2018 o 17:00 hod.,“ informoval JUDr. Milan Cisarik, prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina