Lekár na pohotovosti v Žiline nafúkal 1.6 promile, nemocnica s ním ukončila pracovný pomer


Foto: Lekár na pohotovosti v Žiline nafúkal 1.6 promile, nemocnica s ním ukončila pracovný pomer Foto: ilustračné

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline zasahovali včera 4. septembra policajti. Jeden z pacientov privolal v čase okolo 23:00 hod. do ambulancie hliadku, ktorá dala lekárovi v službe fúkať. 70-ročný lekár nafúkal podľa polície 1.6 promile.

„Po výzve policajtov sa 70-ročný službukonajúci lekár (z okresu Žilina) podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,78 mg/l (1,63 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti lekárovi obmedzili osobnú slobodu a predviedli ho na policajný útvar. V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony,“ uvádza polícia.

Zásahu policajtov predchádzalo jeho nevhodné správanie, ktoré vzbudilo u pacientov podozrenie. Lekár sa mal k pacientke, ktorá prišla na pohotovosť s bolesťami, správať hrubo a kričať. Po zverejnení prípadu sa ozvali aj ďalší pacienti, ktorí uviedli, že bol počas svojej služby nepríjemný aj k iným.

Žilinská nemocnica musela po tom, čo ho policajti odviedli, zháňať náhradného lekára do služby.


Skúseného dlhoročného lekára nemocnica prepustila

FNsP Žilina reagovala na informácie, ktoré zverejnila polícia na sociálnej sieti. Nemocnica uviedla, že, išlo o veľmi skúseného dlhoročného lekára, ktorý svoju prácu vykonával už len v skrátenom úväzku.

„S jeho prácou sme boli my i pacienti vždy maximálne spokojní, o čom svedčia aj mnohé poďakovania a úspešné zákroky. Bohužiaľ, došlo k skratovej situácii. Pán doktor sa však nesprával hrubo k pacientom, išlo o konkrétnu situáciu z noci na dnes a jedného pacienta,“ píše sa v stanovisku.

Alkohol pri práci zdravotníka je podľa nemocnice neprípustný, preto s pánom doktorom okamžite ukončili pracovný pomer a pacientke sa ospravedlnili.

Aktualizácia 6.9.2018


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu