V žilinskej pôrodnici sa narodilo tisíce bábätko, je ňou malá Kysučanka Patrícia


Foto: V žilinskej pôrodnici sa narodilo tisíce bábätko, je ňou malá Kysučanka Patrícia Foto: FNsP Žilina

Desať minút po polnoci v piatok 31. augusta 2018 prišlo na svet v pôrodnici žilinskej nemocnice v poradí už 1000. novorodeniatko. Malá Patrícia sa narodila prvorodičke Veronike z Ochodnice prirodzenou cestou bez akýchkoľvek komplikácií. Dievčatko je zdravé, pri narodení meralo 51 centimetrov a vážilo 3730 gramov.

Čerstvej mamičke hneď ráno zablahoželal primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Martin Sudek, primárka novorodeneckého oddelenia Katarína Jackuliaková, ktorá bola i priamo pri pôrode, a tiež medicínsky riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Igor Bízik.

„Maminke všetci úprimne gratulujeme a prajeme jej i Patrícii predovšetkým veľa zdravia, šťastia a lásky. Keďže je Paťka prvým dieťatkom v rodine, rodičom želáme čo najviac takýchto výnimočných chvíľ a radi ich u nás znovu privítame, ak sa rozhodnú aj pre ďalšieho súrodenca,“ uviedol medicínsky riaditeľ.

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie žilinskej nemocnice sa stáva pre mamičky rok čo rok obľúbenejším. „Vlani sa u nás narodilo 1541 detí, veríme, že tento rok počet opäť stúpne. Rodia u nás nielen Žilinčanky, ale tiež maminky z Kysúc, Bytčianska, Rajeckej doliny a dokonca i z Oravy či Liptova. Teší nás hlavne, že mamičky sú spokojné, domov si odnášajú zdravé deti a mnoho z nich sa k nám s dôverou vracia a stávame sa takpovediac súčasťou ich rodín. Sme radi, že môžeme pomáhať pacientkam pri takýchto krásnych okamihoch v ich živote,“ dodal primár gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Martin Sudek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina