Mesto Žilina plánuje vybudovať na sídlisku Hájik uzatváracie kontajnerové stojiská


Foto: Mesto Žilina plánuje vybudovať na sídlisku Hájik uzatváracie kontajnerové stojiská Foto: ilustračné - gerhardtbraun.sk

Mesto Žilina v uplynulých dňoch ukončilo súťaž na dodanie projektovej dokumentácie k desiatim uzatváracím kontajnerovým stojiskám, ktoré majú vzniknúť na sídlisku Hájik. Práve tu totiž diviaky pravidelne ohrozujú miestnych obyvateľov, medzi paneláky ich láka potrava, ktorú často nájdu v kontajneroch. Jedným z riešení by tak mohlo byť oplotenie smetných košov.

Nie všetky riešenia pre zníženie počtu diviakov či elimináciu rizika má v kompetencii mesto. „V znižovaní počtu diviakov nemá mesto možnosti, keďže v tejto oblasti nemáme dané žiadne kompetencie. Znižovať počty diviakov môžu poľovné združenia v spolupráci s príslušnou štátnou správou,“ uviedla hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Pred niekoľkými dňami upozornila polícia na diviaka, ktorý sa dostal až na ulicu Veľká Okružná. Pri budove Krajského riaditeľstva policajného zboru zviera uspal veterinár a následne ho odviezli poľovníci.


Projektovú dokumentáciu vypracuje spoločnosť ArchArt, ktorá ako jediný prihlásený uchádzač zvíťazila s ponukou na 8 940 eur s DPH. Dodať by ju mala do 12. októbra 2018. Miesta, na ktorých pribudnú uzatváracie kontajnerové stojiská, sú zaznačené na mape nižšie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu