Hranatá Karosa absolvuje rozlúčkovú jazdu na mimoriadnej linke, následne bude vyradená z prevádzky


Foto: Hranatá Karosa absolvuje rozlúčkovú jazdu na mimoriadnej linke, následne bude vyradená z prevádzky
Galéria: 6 fotiek
Foto: DPMŽ

Takmer každý Žilinčan už zaregistroval, že Dopravný podnik mesta Žiliny prechádza výraznou modernizáciou. Úspešnou realizáciou investičných projektových zámerov spolufinancovaných z Európskych fondov nadobúda cestovanie v Žiline novú úroveň kvality.

Jednou z oblastí modernizácie je práve vozidlový park, v ktorom sa postupne vyraďujú staré autobusy, nespĺňajúce kritériá komfortu pre 21.storočie. Tie sú nahradzované novými nízkopodlažnými klimatizovanými vozidlami.

„V sobotu 8 septembra 2018 sa v uliciach Žiliny naposledy na linke objaví autobus Karosa B732 - prezývaný „Hranatá Karosa“. Pri tejto špeciálnej príležitosti bude Karosa B732.1654 s bočným číslom 89 nasadená na mimoriadnu okružnú bezplatnú linku 93. Jej trasa začína na Železničnej stanici, prechádza centrom mesta, najväčšími sídliskami a ukončená je na autobusovom nástupišti,“ informuje dopravný podnik na svojej stránke.


Na trase tejto mimoriadnej autobusovej linky budú pripravené aj „fotozastávky“, čo v preklade znamená, že autobus zotrvá na zastávke približne 5 minút. Počas tohto času si ho cestujúci budú môcť vyfotografovať pri jeho poslednej jazde. Aj napriek tomu, že linka č. 93 bude premávať zadarmo, záujemcovia o trvalú spomienku si môžu nechať u vodiča opečiatkovať  napríklad cestovný lístok. Odtlačok bude zo spomienkovej pečiatky s motívom rozlúčkovej jazdy.

„Dopravný podnik mesta Žiliny má záujem prezentovať svoju históriu, preto bude po ukončení rozlúčkovej jazdy vozidlo preradené zo stavu prevádzkových vozidiel a stane sa prvým historickým vozidlom určeným na prezentačné účely Dopravného podniku ako aj mesta Žilina,“ píše sa v závere správy.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: DPMŽ