Marek napadol mestského policajta a zlomil mu ruku, pri prehliadke našli u neho rôzne drogy


Foto: Marek napadol mestského policajta a zlomil mu ruku, pri prehliadke našli u neho rôzne drogy Foto: ilustračné

Hliadka mestskej polície v Žiline riešila v uplynulom týždni prípad, pri ktorom bol zranený jeden z policajtov. Pri predajni Metro na sídlisku Solinky boli spozorovaní dvaja muži požívajúci alkohol, pričom jeden z nich mal voľné pusteného psa bez vôdzky.

Obaja muži boli vyzvaní na preukázanie totožnosti, pričom jeden z mužov svoju totožnosť uviedol a druhý nečakane a bezdôvodne zaútočil na hliadku. Uvedený útočiaci muž javil známky požitia omamných látok. Podľa informácií Mestskej polície mal nepríčetné správanie, kričal a neustále fyzicky napádal policajtov.

Muž sa po útoku na hliadku dal na útek, následne po dostihnutí opakovane útočil, pričom jednému z členov hliadky spôsobil zranenie ruky - vyvrtnutie ruky do neprirodzenej polohy. Po spacifikovaní muža za použitia donucovacích prostriedkov (hmaty, chvaty, putá) mu bol na mieste odňatý nôž - tzv. motýlik a následne bol predvedený na útvar MP, kde bolo zistené, že sa jedná o Mareka K., trvale bytom Žilina,“ informuje mestská polícia vo svojej správe.

Pri bezpečnostnej prehliadke bolo u Mareka nájdené okrem peňaženky s dokladmi aj igelitové vrecko so zelenou rastlinou, ďalej igelitové vrecko s malým množstvom bielej látky, dve sklenené trubičky tzv. fajky. K prípadu bola preto privolaná hliadka štátnej polície, ktorá si vec prevzala na ďalšie riešenie.

Člen hliadky, ktorý bol napadnutý, pociťoval bolesti a opuch na pravej ruke. Odobral sa preto na ošetrenie do žilinskej nemocnice, kde mu bola zistená fraktúra a vyvrtnutie hornej končatiny.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Mestská polícia Žilina