Policajti odchytili Ukrajinca, ktorý prevážal kradnutý luxusný mercedes z Prahy


Foto: Policajti odchytili Ukrajinca, ktorý prevážal kradnutý luxusný mercedes z Prahy Foto: KR PZ Žilina

Policajnej hliadke sa v Ružomberku podarilo pri náhodnej kontrole zastaviť vodiča luxusného automobilu značky Mercedes-Benz, po ktorom bolo vyhlásené pátranie. Muž plánoval s autom prejsť na východ republiky, slovenskí policajti však jeho plány stopli v mestskej časti Ružomberka Hrboltová.

„Vo štvrtok 23. augusta v dopoludňajších hodinách zastavila a kontrolovala policajná hliadka na ceste I/18 v mestskej časti Ružomberok – Hrboltová vodiča vozidla Mercedes – Benz modrej farby s českým evidenčným číslom. Policajti pri kontrole zistili, že, že po vozidle je vyhlásené pátranie a malo byť odcudzené v Českej republike,“ uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Zadržaný muž mal za odmenu previezť vozidlo do Michaloviec. Obvinenému mužovi hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

„38-ročný vodič, občan Ukrajiny, prechodne žijúci v Českej republike, mal podľa zistených informácií vozidlo za finančnú odplatu prepraviť do Michaloviec. Muža policajti zadržali a vyšetrovateľ ho obvinil z prečinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti,“ dodala Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina