O organizáciu Vianočných trhov v Žiline pre rok 2018 neprejavil záujem žiaden uchádzač


Foto: O organizáciu Vianočných trhov v Žiline pre rok 2018 neprejavil záujem žiaden uchádzač

Približne pred mesiacom sme informovali o verejnom obstarávaní, pomocou ktorého chce Mesto Žilina nájsť usporiadateľa Vianočných trhov 2018 v Žiline. Zmluva z roku 2013 na päť rokov s reklamnou spoločnosťou Er-ka kreo totiž vypršala, v rámci nej poskytlo mesto spoločnosti stánky výmenou za technické a organizačné zabezpečenie trhov.

Každoročná hodnota vzájomnej výmeny služieb bola v zmluve, ktorú odobrili poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiline, vyčíslená na 38 180 eur. V tejto cene boli skalkulované aj investičné náklady na obstaranie mobiliáru, ktorý každoročne využívajú stánkari aj návštevníci trhov. Vo verejnom obstarávaní počítalo mesto s predpokladanou hodnotou zákazky vo výške 33 500 eur.

Výmenou za takéto zabezpečovanie trhov mala spoločnosť Er-ka kreo možnosť prevádzkovať 3 predajné stánky na Mariánskom námestí, poskytnuté bolo aj 1 miesto na každom z námestí a priestor na servisný stánok. Z oznámenia, zverejneného v pondelok vo vestníku verejného obstarávania vyplýva, že o organizovanie trhov v Žiline neprejavil záujem žiaden uchádzač.

„Verejný obstarávateľ nedostal ani jednu ponuku,“ zdôvodňuje informácia o výsledku verejného obstarávania. Mesto plánuje tento rok navýšiť počet predajných stánkov v aukcii, ktorých nájomné v posledných rokoch prispievalo nemalou sumou do mestského rozpočtu.

Časť podmienok, ktoré mal víťaz verejného obstarávania splniť:
Materiálne zabezpečenie mobiliáru pre vianočné trhy



Vstupné brány 3 ks
Oplotenie
Spojovacie ploty k bránam
Altány na státie
Odpadkové koše
Stoly do altánov
Banerový obrus s nápisom „Šťastné a veselé Vianoce Vám praje Mesto Žilina“
Informačné tabule
Klzisko minimálne 250m², ktoré bude verejnosť užívať zdarma
Drevený stánokna požičiavanie a brúsenie korčúľ

Technické zabezpečenie
Zabezpečiť ozvučenie a hudobnú produkciu s témou Vianoc vo všetkých altánoch a pri klzisku počas trvania Vianočných trhov, zabezpečenie SOZA.
Zabezpečiť osvetlenie altánov, vstupných brán, oplotenia za stánkami, altánov na státie a výzdobu mobiliáru.
Zabezpečiť osvetlenie klziska – LED lampy na stožiaroch v rohoch klziska. Led osvetlenie bude v jednotnej farbe (teplá biela)

Organizačné zabezpečenie
Sprievodný kultúrno-športový program
Zabezpečiť “servis Vianočných trhov”



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu