V obnove detskej ortopédie vo FNsP Žilina pomáha aj 20 dobrovoľníkov


Foto: V obnove detskej ortopédie vo FNsP Žilina pomáha aj 20 dobrovoľníkov Foto: FNsP Žilina

Žilinská nemocnica nadviazala spoluprácu so spoločnosťou PPG Deco Slovakia a odštartovala komunitný projekt obnovy na oddelení detskej ortopédie a gynekológie a pôrodníctva.

„V prvej etape sme začali s maľovaním na detskej ortopédii, vymaľované sú už všetky izby pre pacientov a aktuálne renovujeme chodbu a operačnú sálu. Dnes sa do práce zapojilo aj 20 dobrovoľníkov z firmy PPG, ktorí pomáhali našim zamestnancom,“ informoval generálny riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Igor Stalmašek.

Podľa slov Brand Marketing manažérky PPG Deco Slovakia Jany Magdovej spoločnosť pravidelne podporuje menšie regionálne projekty, spolupráca s nemocnicou je však unikátna rozsahom a predovšetkým dosahom na pacientov, návštevníkov i obyvateľov Žiliny.

„Pustili sme sa do toho s elánom, naši zamestnanci sú radi, že môžu pomôcť. Teší nás, že aj takýmto spôsobom pomáhame v rozvoji nemocnice,“ zdôraznila J. Magdová. Celková výška finančného grantu je 16.800 eur. Vďaka investícii prejdú rekonštrukciou tiež izby na II. a IV. poschodí oddelenia gynekológie a pôrodníctva.

„Druhú etapu začneme v októbri, čaká nás vymaľovanie ďalších izieb a chodieb na oboch poschodiach. Nadviažeme na práce, ktoré sme tu zrealizovali už v priebehu júla, vstupné haly sme vymaľovali v celom pavilóne. Na gynekológii máme väčší modernizačný dlh, potrebné je zrekonštruovať aj sociálne zariadenia, verím, že sa nám to čo najskôr podarí,“ doplnil I. Stalmašek.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: FNsP Žilina