Žilinskí bábkari poletia so Škaredým káčatkom do Slovinska!


Foto: Žilinskí bábkari poletia so Škaredým káčatkom do Slovinska! Foto: Milo Fabian

Žilinským bábkarom opäť priala šťastena a aj keď je už po divadelnej sezóne, čaká ich v čase divadelných prázdnin hosťovanie v (ne)ďalekom Maribore. So svojím Škaredým káčatkom získali totiž pozvanie na 29. ročník medzinárodného bábkového festivalu Poletni lutkovni pristan, ktorý sa koná každoročne v mesiaci august a prináša to najlepšie z domu i zo sveta v podobe inscenácií pre deti i dospelých, ako aj workshopy či výstavy.

Pravidelne ho navštevujú tisíce návštevníkov nielen zo Slovinska. Pouličná inscenácia Škaredé káčatko pre deti od 5 rokov, ktorá vznikla na motívy svetoznámej rovnomennej rozprávky od slávneho dánskeho dramatika H. Ch. Andersena, v réžii Šimona Spišáka, je tak ideálnou voľbou - spája celosvetovo známy rozprávkový titul s veľkou dávkou interaktivity a hravosti. Taktiež sa dotýka tém ako o hlúposť, bezcitnosť a nedostatok empatie či tolerancie. A poukazuje na to, aké je byť iný, akú váhu majú slová a ako môžeme svojím konaním ovplyvňovať život ľuďom okolo nás.

Inscenácia zaznamenala výrazne pozitívne ohlasy u širokej verejnosti, ako aj odbornej kritiky. A tak žilinskí bábkari veria, že rovnako pošteklia a pohladia na duši aj publikum v Slovinsku. Ak by ste aj Vy ocitli v Maribore, Bábkové divadlo Žilina tam na krídlach Škaredého káčatka doletí 17. augusta 2018 a v sobotu 18. augusta 2018 o 10:00 hod. sa v Bábkovom divadle Maribor - Auditorium predstavia v celej svojej kráse.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Bábkové divadlo Žilina