Poliak prevážal 215 kg tabakových listov do Maďarska, škoda na spotrebnej dani by bola 16 000 €


Foto: Poliak prevážal 215 kg tabakových listov do Maďarska, škoda na spotrebnej dani by bola 16 000 € Foto: Colný úrad Žilina

Colníci na Orave pristihli občana z Poľska pri prevoze 215 kilogramov tabakových listov. Tie prevážal cez Slovensko do Maďarska. Pre chýbajúce doklady od tovaru preto kontrolujúca hliadka túto zásielku zabezpečila. Finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov predstavuje takmer 16 000 eur. 

„Pri kontrole dodávky na Orave našli colníci v batožinovom priestore dve veľké škatule plné tabakových listov. Vodič poľskej národnosti, konateľ spoločnosti zaoberajúcej sa obchodom, tvrdil, že sú to len vzorky tabaku, ktoré má previesť do Maďarska. Keď ho však colníci vyzvali na predloženie dokladov od prepravovaného tovaru, zistili, že žiadne nemá,“ informovala hovorkyňa colného úradu mjr. Ing. Božena Chríbiková .

Vo výpovedi neskôr ako účel použitia tohto tovaru uviedol jeho predaj a tiež to, že pochádza z Lotyšska. Spôsob a pôvod jeho nadobudnutia ale preukázať nevedel. 

Colníci zabezpečili 215,4 kg tabakovej suroviny a škodu, ktorá vznikla pri úniku na spotrebnej dani z tabakových výrobkov, vyčíslili na sumu 15 948 eur.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Colný úrad Žilina