Vysoké teploty pretrvajú až do konca týždňa, na štvrtok 9. augusta bola vydaná výstraha


Foto: Vysoké teploty pretrvajú až do konca týždňa, na štvrtok 9. augusta bola vydaná výstraha Foto: ilustračná - pixabay

Po víkendovom prechode studeného frontu cez naše územie sa mierne, no zato príjemne ochladilo, čo bolo najviac cítiť vo večerných a nočných hodinách. Vysoké teploty však budú pretrvávať aj naďalej a miestami dosiahnu až extrémne hodnoty.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal ďalšiu výstrahu na štvrtok 9. augusta v čase od 14:00 do 18:00 hod. Stupeň výstrahy bol zatiaľ stanovený na 1. stupeň. Vyšší druhý stupeň bol zatiaľ vydaný pre juh Slovenska, najmä okolie Bratislavy

V okrese Žilina sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu až do 33 °C.  Takáto teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity aj tvorbu požiarov.

Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Nezabudnite preto dodržiavať pitný režim a vyhýbať sa dlhému pobytu na priamom slnku. Prípadne, ak už sa na slnku musíte zdržiavať, chráňte si hlavu vhodnou prikrývkou. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: SHMÚ