Areál ihriska na Martinskej ulici vyčistili pred mesiacom, dnes tam už vzniká nová skládka


Foto: Areál ihriska na Martinskej ulici vyčistili pred mesiacom, dnes tam už vzniká nová skládka
Galéria: 4 fotky
Foto: čitateľka

Koncom júna vyčistila areál ihriska pri škole na Martinskej ulici v Žiline partia dobrovoľníkov, spolu so žiakmi školy. Akcia prebehla v rámci novovznikajúcej aktivity v Žiline, ktorej podstatou je zlepšiť stav verejného priestoru. Ubehol len niečo vyše mesiac a na mieste sa opäť začína tvoriť “skládka” odpadkov.

Na situáciu nás upozornila čitateľka Ivana, ktorá pripojila aj niekoľko fotografií. Odpadky, medzi ktorými prevládajú plastové fľaše, niekto hromadí na strane ihriska bližšie ku Rosinskej ceste.

„Chcela by som upozorniť na skládku, ktorá vzniká v areáli školy Martinská na Vlčincoch, oproti krčme pri Rosinskej ceste. Fotografie boli nafotené vo štvrtok,“ doplnila čitateľka.


Nelegálne skládky je možné nahlásiť niekoľkými spôsobmi

Ako môžu ľudia postupovať v takomto prípade, keď sa im na sídlisku či v blízkosti obydlia rodí nová skládka? „V prípade, že občan alebo vlastník, správca či nájomca nehnuteľnosti zistí, že v územnom obvode mesta bol nezákonne umiestnený odpad bezodkladne oznámi túto skutočnosť písomne, e-mailom, telefonicky alebo on-line formulárom na mestský úrad – odbor životného prostredia alebo na okresný úrad – odbor starostlivosti o životné prostredie,“ uvádza mesto Žilina návod na to, ako postupovať pri nahlásení nezákonne umiestneného odpadu.

Oznámenie o nezákonne uloženom odpade musí podľa informácie z mesta obsahovať presnú lokalizáciu, množstvo a druh odpadu a takisto informácie o pôvodcovi odpadu v prípade, že je známy.

Fyzickej osobe môže byť za uloženie odpadu na iné miesto, než určí mesto, uložená pokuta do výšky 1 500 €. V prípade právnických osôb by mohol orgán štátnej správy odpadového hospodárstva uložiť pokutu v rozmedzí 800 až 350 000 eur.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu