FOTO: Výstavba cyklotrasy spájajúcej Žilinu s Terchovou napreduje


  • 04 november 2021 - 10:16
Zdroj: Facebook / Malá Fatra - región

Budovanie novej cyklotrasy medzi mestom Žilina a obcou Terchová, ktorá odštartovala na jar 2020, napreduje výrazným tempom. Informuje o tom región Malá Fatra na sociálnej sieti.

Cieľom projektu je zvýšenie atraktivity a prepravnej kapacity cyklistickej dopravy. Cyklomagistrála - Terchovská dolina začína v Tepličke nad Váhom, prechádza cez územie obcí Nededza, Gbeľany, Varín, Krasňany, Stráža, Lysica a končí v katastri obce Belá. Zo Žiliny sa dá na trasu napojiť po cyklochodníku z Vodného diela, ktorý vedie ponad cestu druhej triedy a následne cez obec Teplička nad Váhom.

Trasa bude dlhá 23,5 kilometra a po dokončení odbremení frekventovanú cestu od nebezpečných stretov cyklistov a motorových vozidiel. Na realizáciu sú využívané financie z nenávratného príspevku Európskej únie vo výške viac ako 5,3 milióna eur.

V letných mesiacoch sa už na novovybudovanom cyklochodníku dokonca objavili prvé prípady vandalizmu. Neznáme osoby vyčíňali v obci Belá, kde do prechodových dosiek vylámali niekoľko dier. 

Galéria: 5 fotiek



Správy e-mailom Zapnúť upozornenia Poslať tip Nahlásiť chybu