FOTO: Mladej žene našli pri bytovej prehliadke v Žiline pervitín a extázu


  • 06 júl 2020 - 16:19
Zdroj: KR PZ Žilina

Polícia v Žiline pokračovala v uplynulých dňoch v odhaľovaní drogovej trestnej činnosti akciou, v rámci ktorej 28-ročná žena vydala policajtom pri domovej prehliadke papierovú skladačku s kryštalickou látkou, plastové uzatvárateľné vrecko so šiestimi tabletami a plátenné puzdro so siedmimi plastovými vreckami s uzatvárateľnou lištou s obsahom kryštalickej látky a tabletami. 

„Zaistené látky boli zaslané na kriminalistickú expertízu. Podľa predbežných výsledkom zaistená kryštalická obsahuje účinnú látku metamfetamín a zo zaisteného množstva by bolo možné pripraviť minimálne 52 bežných jednotlivým dávok drogy. Zo zaisteného množstva látky v tabletovej forme, by bolo možné pripraviť minimálne 4 bežné jednotlivé dávky drogy s účinnou látkou metyléndioxymetamfetmín (MDMA),“ informovala policajná hovorkyňa Jana Balogová. 

Mladá žena si mala drogy pervitín a extázu zadovážiť od presne nezistenej osoby, následne ich prechovávala v byte v Žiline za účelom ďalšej distribúcie drogovo závislým osobám v Žiline a okolí.

Vyšetrovateľ ju už obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň spracoval podnet na návrh na vzatie do väzby. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu