FOTO: Centrum Žiliny zamorili nepovolené reklamné stĺpiky, propagujú obchodný reťazec


  • 02 február 2020 - 17:04

V októbri pristúpilo mesto Žilina k čisteniu vlastných pozemkov a verejných priestranstiev od nepovolených reklamných zariadení, postupne tak zmizli tie, ktoré boli v rozpore s platným územným plánom aj všeobecne záväzným nariadením.

Ani nie dva mesiace po očistení žilinských ulíc to zneužil neznámy páchateľ a na priestranstvá, vrátane detských ihrísk, rozvešal plachty s inzerciou personálnej agentúry. Pred niekoľkými dňami nás informovali čitatelia o tom, že mesto vizuálne zamorili ďalšie reklamné oznamy, ktoré niekto napichal do zeme aj na pozemkoch v okolí ciest.

Reklamné pútače s logom obchodného reťazca LIDL sa vo veľkom počte vyskytli v centre, napríklad na ulici Spanyolova pri križovatke s ulicou Veľká Okružná. Ako upozornil čitateľ, nosiče ukazovali šípkou smer, do ktorého je zakázané odbočiť.


Zdroj: čitateľ

Zákon o priestupkoch hovorí, že sa priestupku proti verejnému poriadku sa dopustí ten, kto znečistí verejné priestranstvo, verejne prístupný objekt alebo znečistí verejnoprospešné zariadenie plagátovou výzdobou, komerčnými reklamnými oznamami alebo zanedbá povinnosť upratovania verejného priestranstva.

Na naše otázky, či má spoločnosť LIDL povolenia na umiestnenie reklamných zariadení na mestských pozemkoch, na aký čas sú tam osadené a aký je ich celkový počet, odpovedal hovorca tým, že nakupujú mediálny priestor cez mediálnu agentúru a len legálne umiestnené plochy.

Zároveň prisľúbil, že ak je reklama na problematickom umiestnení, preveria to a zjednajú nápravu.


Správy e-mailom Zapnúť upozornenia Poslať tip Nahlásiť chybu