FOTO:Na Puškinovej ulici v Žiline odstránili detské ihrisko, ktoré mali obyvatelia priamo pod oknami


  • 11 september 2019 - 13:39

Koncom uplynulého týždňa začala na ulici Puškinova na žilinskom sídlisku Hliny III. demontáž detského ihriska, ktoré tu vybudovalo mesto v roku 2018. Takmer nové ihrisko bolo demontované na základe podnetov obyvateľov aj miestnych poslancov:

„S odstraňovaním ihriska na Puškinovej ulici sme začali začiatkom septembra (5. 9. 2019) aj na základe sťažností obyvateľov. Jeho odstránenie žiadali tiež poslanci za príslušný volebný obvod,“ potvrdila hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová. Nájomníci priľahlých vchodov, ktorým vyrástla plocha doslova pod oknami, podali krátko po jej osadení sťažnosť.

Ihrisko sa nachádzalo v blízkosti niekoľkých metrov od okien bytového domu, pričom vzniklo vedľa už existujúceho mobiliáru predškolskej materskej školy a detských jaslí. K doobedňajšiemu hluku sa tak pridal aj poobedňajší a večerný, čo obyvateľom výrazne zhoršovalo kvalitu života. Len neďaleko sa pritom vo vnútrobloku nachádza ihrisko, ktoré chátra.

Mesto Žilina potvrdilo, že plánuje premiestnenie ihriska do vhodnejšej lokality, ktorá vyplynie zo štúdie územia: „Po vypracovaní štúdie celého vnútrobloku plánujeme premiestniť toto ihrisko do vhodnejšej lokality v rámci volebného obvodu,“ uzavrela hovorkyňa mesta.


Správy e-mailom Zapnúť upozornenia Poslať tip Nahlásiť chybu