FOTO+VIDEO: Dnes slávnostne otvorili druhú časť rekonštrukcie ihrísk v Lesoparku Chrasť


  • 01 september 2019 - 17:56

Na podujatí Rozlúčka s letom dnes 1. septembra 2019 slávnostne otvorili časť ihriska pre staršie deti od 6 do 14 rokov. Ide o nadviazanie na rekonštrukciu ihriska pre menšie deti, ktoré vybudovala Nadácia žilinský lesopark ešte vlani v lete. Vďaka tejto obnove vznikli na ihrisku jedinečné prvky, ktoré inde na Slovensku nenájdeme. 

Deti sa môžu zabaviť na adrenalínovej detskej lanovke, nájdu sa tu dve vonkajšie trampolíny zabudované do zeme a kolotoč pre telesne postihnuté deti.

Táto časť rekonštrukcie si vyžiadala viac ako 102 tisíc eur. Vzhľadom na to, že išlo o finančne náročný projekt, ktorý nadácia nedokázala zafinancovať z vlastných zdrojov, požiadala o pomoc pri financovaní druhej časti revitalizácie žilinskú radnicu. 

Ihrisko je už otvorené pre širokú verejnosť. Revitalizácia lesoparku touto opravou nekončí, nasledovať by mal priestor pod vojenským cintorínom na Bôriku. 

„Nadácia žilinský lesopark si za svoj ďalší cieľ dala zveľadiť časť lesoparku v lokalite pod vojenským cintorínom na Bôriku. Vzhľadom na to, že činnosť nadácie je závislá od externých zdrojov, privítame v tomto smere akúkoľvek podporu,“ doplnil viceprimátor Vladimír Randa, súčasný člen správnej rady nadácie, ktorú okrem neho zastupuje i mestská poslankyňa Ľudmila Chodelková a poslanec Igor Habánik. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu