Počas noci zhorela sála S2 na Stanici Žilina-Záriečie, Rondel je spustený v polovičnom profile


  • 19 máj 2019 - 10:18
Zdroj: čitateľ, KR PZ Žilina, DPMŽ

Počas noci zo soboty na nedeľu zachvátila sálu S2 kultúrneho centra Stanica Žilina-Záriečie požiar, ktorého príčina zatiaľ nie je známa. Krátko po ohlásení vyrazili na miesto hasiči, ktorým sa podarilo dostať oheň pod kontrolu. V dôsledku požiaru bol uzavretý Rondel, približne o 8:00 hod. ráno informovala polícia o spustení polovičného profilu.


„Veľmi nás to mrzí, v noci zhorela S2. Príčiny nepoznáme, ale nevyzerá to, že začalo horieť zvnútra. Ďakujeme všetkým obetavým hasičom, ktorí rýchlym zásahom zabránili fatálnym škodám. Následky sú aj tak veľmi vážne. Ospravedlňujeme sa všetkým cestujúcim za uzavretý Rondel, ktorý po požiari musia posúdiť statici,“ uviedli predstavitelia kultúrneho centra na sociálnej sieti Facebook.

„Z dôvodu uzavretia kruhového objazdu museli byť linky MHD, ktoré prechádzajú týmto úsekom dočasne presmerované. Situáciu budeme priebežne aktualizovať, podľa dostupných informácií. Za vzniknuté komplikácie sa ospravedlňujeme,“ informoval dopravný podnik mesta Žiliny.

„V súvislosti s nočným požiarom na Stanici Žilina-Záriečie je od 09:00 hod. vyhlásený v Žiline mimoriadny stav. Zasadal krízový štáb, ktorý riadi primátor mesta. O 12:00 hod. poskytne primátor vyjadrenie priamo na mieste,“ potvrdila hovorkyňa mesta.




Správy e-mailom Zapnúť upozornenia Poslať tip Nahlásiť chybu