FOTO: Na novoročnom matiné v Dobšinského sade vydali 150 porcií boršču, jedlo bolo vegánske


  • 07 január 2019 - 16:29
Zdroj: Majo Stopka

Dňa 5. januára sa v novozrekonštruovanom Dobšinského sade konalo novoročné susedské stretnutie, ktorého cieľom bolo prelomiť anonymitu sídliska a spojiť ľudí, ktorí bývajú vedľa seba. Napriek tomu, že išlo o pilotnú akciu, návštevnosť bola pomerne vysoká - vydaných bolo približne 150 porcií boršču.

Podujatie je zaujímavé aj tým, že organizátori dbajú na ekologickosť. „Prekvapila ma vysoká návštevnosť, bolo pekné počasie - mierne snežilo a trochu mrzlo - taká krásna zima. Ľudia si nosili vlastné misky, lyžice a poháre - fantastická vec. Vychovávajú sa tak k svetu bez jednorázových plastov. Nemali sme plastový riad a ani nikdy tam taký používať nebudeme,“ dodala iniciátorka revitalizácie vnútrobloku a spoluorganizátorka matiné Iveta Martinková.

Na mieste sa podarilo utužiť občianske cítenie, keďže ľudia sa vzájomne spoznávali a zisťovali, kto žije v ich okolí a ako si môžu prípadne v budúcnosti pomôcť či tráviť voľný čas. Podujatie poctil svojou návštevou aj primátor Peter Fiabáne.  

Mestská poslankyňa za obvod Vlčiniec má nateraz jasno v tom, že nejde o poslednú akciu: „Chystáme jarné matiné pri rozkvitnutých stromoch, plánujeme tiež živú hudbu.“ Sad je nateraz oficiálne otvorený.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu