FOTO: Veža na Dubni už stojí, až do marca však platí zákaz vstupu


  • 24 január 2018 - 15:57
Zdroj: Majo Stopka

Vyhliadkova veža na Dubni pri Žiline už vchádza do fáze finalizácie, otvorená pre verejnosť by mala byť najneskôr v marci. „Vlani na jeseň sme začali s výstavbou Vyhliadkovej veže na Dubni. V súčasnosti sa stavebné práce pomaly ukončujú, momentálne sa pracuje na úprave okolia. Verejnosti bude však rozhľadňa prístupná až po vydaní kolaudačného rozhodnutia, predpokladáme že v marci tohto roka. Vzhľadom k tomu, že veža je stále staveniskom, vstup do jej priestorov i okolia je z bezpečnostného hľadiska zakázaný,“ uviedla hovorkyňa mesta Žilina Barbora Zigová.

Turisti do veže vstupujú aj napriek zákazu, keďže stavba ešte stále nie je skolaudovaná. Niektorí návštevníci nerešpektujú ani ochranné oplotenia a napriek tomu na vežu vstupujú, čím riskujú poranenie či ujmu na zdraví.

„Aj napriek tomu však dostávame upozornenia, že turisti tieto zákazy nerešpektujú. Hoci je stavenisko oplotené, ploty a bezpečnostné pásky ľudia odsúvajú a na vlastné riziko do týchto priestorov vstupujú. Chceli by sme Vás touto cestou vyzvať, aby ste nelikvidovali ochranné oplotenia a nevstupovali do priestorov staveniska, pretože ohrozujete vlastné zdravie. Zároveň prosíme o trpezlivosť, vyhliadková veža otvorí svoje brány už v marci a návštevníci si tak budú môcť bezpečne vychutnať neopakovateľné výhľady,“ uzavrela hovorkyňa.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu