Róbert Kašša nahráva na víťazný gól Barčíkovi.


Foto: Róbert Kašša nahráva na víťazný gól Barčíkovi.
Galéria: 4 fotky

Ako sme už informovali, nezávislý kandidát Róbert Kašša sa dnes vzdal svojej kandidatúry v prospech Martina Barčíka.

Vyjadrenie Róberta Kaššu k odstúpeniu

„Potom, ako sa v Žiline prevalili rôzne kauzy, keď primátor Igor Choma nezmyselne nakupoval a šafáril s mestským majetkom, musí niekto zobrať zodpovednoť do svojich rúk. Od samého začiatku som sa snažil rokovať s partnermi o spájaní, aby sme porazili nezáujem a aroganciu. Narazil som so svojím tímom na množtvo prekážok a odmietnutí. Niektorým kandidátom ide iba o svoj prospech a svoje záujmy a neboli ochotní rokovať. Mám indície, že tu dokonca dochádza k tajným dohodám a spojeniam za účelom zachovania súčasného stavu.

“Od malého dieťaťa som vedený k tímovej hre. Dnes nastala tá situácia, keď musím zobrať zodpovednosť do vlastných rúk a odložiť svoje ego nabok a myslieť hlavne na Žilinu a jej obyvateľov. V žiadnom prípade nevzdávam svoj boj. Svoje hlasy a podporu Žilinčanov ponúkam svojim kolegom zo zoskupenia „Srdce pre Žilinu“ a pevne verím, že s nimi múdro a zodpovedne naložia. Na oplátku som dostal garanciu, že nová koalícia prijíma mojich 100 riešení za svoje a budeme ich prezentovať ako spoločný program zmeny pomerov v Žiline.

Ďalej sa Martin Barčík a jeho ľudia zaviazali, že ak nesplníme spoločne naše sľuby do troch rokov, vzdáme sa. Gesto trojky sa dnes stalo symbolom jednoty a zmeny. Vyzývam svojich voličov, aby išli voliť Martina Barčíka a pomohli nám priniesť do Žiliny nový vietor, pomohli nám vrátiť nášmu mestu dušu.

Ja, Róbert Kašša, dnes nahrávam na víťazný gól a verím, že 15. novembra spolu dosiahneme cieľ. Zároveň vyzývam aj ostatných kandidátov, aby podporili naše snaženia a pridali sa k zmene.“

Na odstúpení bol prítomný aj Martin Barčík.

Kandidát, ktorého Róbert Kašša podporil, bol priamo na mieste konania tlačovej konferencie. V tlačovej správe sa k tomu vyjadril nasledovne: „Oceňujem veľkorysé športové gesto Roba Kaššu. Ideme spoločne zabojovať o zmenu na žilinskej radnici.“




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu