Polícia obvinila muža, ktorý dobil psa v Dlhom Poli, hrozia mu dva roky väzenia


Foto: Polícia obvinila muža, ktorý dobil psa v Dlhom Poli, hrozia mu dva roky väzenia Foto: KR PZ Žilina

V nedeľu sme vás informovali o prípade muža, ktorý mal pod vplyvom alkoholu biť vlastného psa v dome. Vďaka duchaprítomnosti okoloidúceho mladého muža, ktorý ihneď po zbadaní incidentu zalarmoval políciu a starostku, sa podarilo kríženca bígla a labradora zachrániť.

Niekoľko hodín po útoku psa ošetril zverolekár, zašil mu rany a nasadil liečbu. Žilinskí policajti začali vo veci vyšetrovanie, výsledkom je obvinenie muža, ktorý na mieste nepriznal, že psa udieral.

„Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-okolie obvinil 41 ročného Jozefa (z okresu Žilina) z trestného činu týrania zvierat v štádiu pokusu. Obvinený muž mal v nedeľu 8. júla okolo 17.00 hodiny v obci Dlhé Pole, okres Žilina nezisteným tupým predmetom najmenej jedenkrát udrieť do oblasti hlavy psa (kríženca bígla a labradora) v úmysle usmrtiť ho,“ uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.


V prípade, že mužovi skutok dokážu, môže ísť za mreže na dva roky.Pes utrpel zranenia s predbežnou dobou liečby štyri týždne. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia až na dva roky. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal Moravčík.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ Žilina