Matke zabudnutého dieťaťa v aute v Trstennej hrozí dva až päť rokov väzenia


Foto: Matke zabudnutého dieťaťa v aute v Trstennej hrozí dva až päť rokov väzenia Foto: ilustračné

Dňa 11.6.2018 došlo k tragédii v blízkosti areálu nemocnice v Trstenej, pri ktorej 30-ročná matka zabudla svoje dieťa v aute, následkom čoho došlo k jeho prehriatiu a úmrtiu. Okrem psychického trestu, ktorý si mladá žena ponesie do konca života, jej teraz hrozí aj väzenie v dĺžke trvania dvoch až piatich rokov.

Matka podala sťažnosť proti vznesenému obvineniu, v minulosti skončil najznámejší prípad na Slovensku dvojročným podmieneným trestom pre Jozefa z Nitry. Len niečo vyše mesiaca po vynesení rozsudku našli otca mŕtveho v lese v športovom oblečení, pravdepodobne dostal infarkt pri behaní. O treste pre matku z Oravy rozhodne sud.

„Okresný prokurátor v Námestove na základe sťažnosti obvinenej preskúmal uznesenie vyšetrovateľa o vznesení obvinenia a konanie, ktoré jeho vydaniu predchádzalo. Sťažnosť obvinenej ako nedôvodnú zamietol. Vyšetrovanie v tejto veci pokračuje a po jeho skončení rozhodne prokurátor podľa Trestného poriadku. V prípade uznania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov,“ uviedol prokurátor a hovorca Krajskej prokuratúry Žilina Milan Cisarik.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu