Policajti chytili v uplynulom týždni 28 opitých vodičov, najviac nafúkal 37-ročný muž z Čadce


Foto: Policajti chytili v uplynulom týždni 28 opitých vodičov, najviac nafúkal 37-ročný muž z Čadce

Polícia v Žilinskom kraji odhalila počas 25. týždňa tohto roka na cestách 28 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 13 nafúkalo nad 1 promile, 9 vodičov do 1 promile a 6 vodičov spôsobilo pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. 

Okres Žilina

V nedeľu 24. júna v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka na ceste II/583 pred odbočkou na obec Lutiše vozidlo Suzuki Grand Vitara. 24-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,88 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,83 promile.


Okres Čadca

V noci zo soboty na nedeľu krátko po polnoci zastavila policajná hliadka v meste Čadca vodiča vozidla Renault Trafic. 37-ročný vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 1,47 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 3,06 promile.

V nedeľu 24. júna v skorých ranných hodinách spôsobil dopravnú nehodu na ceste II/487 medzi Makovom a Turzovkou vodič vozidla VW Passat. 31-ročný vodič pri prejazde ľavotočivou zákrutou dostal šmyk a havaroval mimo vozovku, pričom zostal stáť v železničnom koľajisku. Vodičovi policajti pri dychovej skúške namerali 1,03 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,15 promile. K zraneniu osôb pri dopravnej nehode nedošlo. 

Okres Dolný Kubín

V sobotu 23. júna v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka na ceste I/70 v obci Veličná vodiča vozidla Renault Clio. 32-ročný vodič sa počas kontroly dobrovoľne podrobil vykonaniu dychovej skúšky, pri ktorej mu policajti namerali 0,83 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,73 promile.


Okres Námestovo

Približne v rovnakom čase zastavila iná policajná hliadka na ceste I/78 medzi Námestovom a obcou Klin vozidlo Škoda Felícia. 27-ročný vodič sa na výzvu policajtov podrobil vykonaniu dychovej skúšky, pri ktorej mu namerali 0,82 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,71 promile.

Okres Liptovský Mikuláš

V sobotu 23. júna vo večerných hodinách v obci Jakubovany zastavila policajná hliadka vozidlo Fiat Punto, ktorého vodič svojou jazdou vzbudil pozornosť policajnej hliadky. Počas kontroly sa 21-ročný vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,87 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,81 promile.

Okres Martin

V nedeľu 24. júna v ranných hodinách zasa upútal pozornosť policajnej hliadky vo Vrútkach vodič vozidla Honda Civic. Pri odbočovaní vodič nedal znamenie o zmene smeru jazdy. Pri policajnej kontrole sa podrobil vykonaniu dychovej skúšky, pri ktorej mu bola nameraná hodnota 0,75 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,56 promile.

Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za ktorý im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu