Dve malé labutiatka, ktoré prišli o rodičov, sú teraz v opatere Záchrannej stanice Zázrivá


Foto: Dve malé labutiatka, ktoré prišli o rodičov, sú teraz v opatere Záchrannej stanice Zázrivá Foto: facebook.com/zachrannastanicazazriva

Záchranná stanica pre zranené živočíchy v Zázrivej prijala nový prírastok. Dve malé labutiatka, ktoré ostali bez rodičov sú teraz v ich opatere.Malé labute zo Sučian postihol smutný osud, pretože prišli o oboch svojich rodičov. Ich otca zrazil vlak a matka ich pravdepodobne opustila.

Pracovníci Záchrannej stanice sa teraz budú snažiť, aby sa mláďatká mohli jedného dňa vrátiť tam, kde patria, teda späť do voľnej prírody. Teraz musia v prvom rade veľa jesť a spať, aby nabrali silu a boli zdravé. 

Tieto dve malé labutiatka zo Sučian postihol veľmi nešťastný osud… Po tom, ako starého samca usmrtil vlak, ich…


Uverejnil používateľ Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá 20. jún 2018

Záchranná stanica v Zázrivej slúži pre dočasné umiestnenie a záchranu poranených, chorých alebo inak poškodených voľne žijúcich živočíchov a opustených mláďat. Pracovníci tu zvieratá liečia, rehabilitujú a následne ich pripravia na opätovné vypustenie do voľnej prírody.

Od roku 2001, kedy začala fungovať, sa v nej vystriedalo niekoľko stoviek živočíchov. „Jednalo sa o vyše 20 druhov vtákov, 7 druhov cicavcov, 3 druhov obojživejníkov a 2 druhov plazov. Najčastejšími druhmi sú: orol skalný, myšiak lesný a sokol myšiar. Tieto tri druhy tvoria zhruba 1/3 všetkých pacientov. V dlhodobom priemere sa nám darí vrátiť do prírody viac ako polovicu z prijatých živočíchov,“ uvádza stanica na svojom webe.

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu