Mesto Žilina získalo dotácie vo výške 37 500 eur: na Vlčincoch vyrastie nové multifunkčné ihrisko


Foto: Mesto Žilina získalo dotácie vo výške 37 500 eur: na Vlčincoch vyrastie nové multifunkčné ihrisko Foto: Mesto Žilina

V Žiline vyrastie nové multifunkčné ihrisko pre žiakov na Vlčincoch, nakúpi sa nová športová výbava pre deti zo ZŠ Karpatská a opraví sa umelý trávnik pri ZŠ s MŠ v Trnovom. Mesto získalo na tento účel dotáciu vo výške 37 500 eur.

Mesto získalo dotáciu v programe Podpora rozvoja športu

„Boli sme úspešní s troma žiadosťami o finančnú podporu v rámci tohto programu. Dovedna sa nám podarilo získať 53 500 eur na projekty zamerané na výstavbu, údržbu a využitie multifunkčných ihrísk a nákupu športovej výbavy,“ potvrdil Milan Lipka, vedúci odboru projektov EÚ Mestského úradu v Žiline.

Nové moderné viacúčelové ihrisko s umelým trávnikom vďaka dotácii z Úradu vlády postavia na sídlisku Vlčince pri Základnej škole s materskou školou sv. Gorazda.


Financie pomôžu aj ďalším školám

Pri základnej škole s materskou školou Dolná Trnovská v Trnovom vymenia starý umelý trávnik za nový a deti zo ZŠ Karpatská sa potešia novej športovej výbave. Na tento nákup získalo mesto podporu vo výške 6 000 eur.

Nové pomôcky pribudnú vo viacerých školách

Národné športové centrum vybralo v máji 3 žilinské školy so športovým zameraním, ktorým zabezpečilo športové náradie a náčinie. Školy však museli spĺňať aj určité kritériá, ako napr. spoluprácu s Národným športovým centrom pri pilotnom testovaní pohybových predpokladov žiakov prvých ročníkov. Prihliadalo sa aj na aktivitu škôl v organizovaní športových podujatí.

Podmienkam napokon vyhoveli Základná škola Martinská, Základná škola V. Javorku a Základná škola s materskou školou v Žiline - Závodí.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu