SOŠ Technická či Gymnázium Hlinská - aj tie získajú peniaze v najnovšej úprave župného rozpočtu


Foto: SOŠ Technická či Gymnázium Hlinská - aj tie získajú peniaze v najnovšej úprave župného rozpočtu

Štvrtá úprava župného rozpočtu priniesla dobré správy pre rozpočty zdravotníckych, vzdelávacích a kultúrnych inštitúcií v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja. Tisícky eur sú určené na rekonštrukcie, obnovy či nákup techniky a potrebných prístrojov. Celkovo sa rozpočet Žilinského kraja navýšil o takmer 2 milióny eur.

Peniaze získajú aj SOŠ Technická alebo Gymnázium Hlinská

Okrem príspevkov na zdravotníctvo napríklad pre nemocnicu v Čadci či v Dolnom Kubíne pôjde časť peňazí aj do školstva. Naprázdno teda neobídu ani stredné školy v pôsobnosti Žilinskej župy. Čiastka 60 tisíc zo župného rozpočtu poputuje na rekonštrukciu zatekajúcej strechy na Strednej odbornej škole technickej v Žiline a o 30 tisíc si prilepší Gymnázium Hlinská v Žiline, ktoré plánuje za tieto peniaze opraviť strechu nad šatňami. 

Posilní sa príspevok na zľavy v prímestskej doprave

Ďalšou dôležitou prioritou vo štvrtej úprave rozpočtu bola oblasť dopravy. Dovedna 1,5 milióna eur zo župných peňazí pôjde na posilnenie príspevku na zľavy v prímestskej doprave v celom Žilinskom kraji. Ďalší, necelý milión eur, putuje na spolufinancovanie projektov z eurofondov. „Máme veľa oblastí, do ktorých je potrebné investovať, no žiaľ iba obmedzenú výšku finančných prostriedkov. Som rád, že sa nám podarilo schváliť v poradí už štvrtú úpravu rozpočtu, vďaka ktorej zlepšíme situáciu či už v zdravotníctve, v školstve, kultúre alebo v doprave,“ vysvetlil situáciu žilinský župan Juraj Blanár.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu