Ulice Severná, Hlinská, Hečkova, Gabriela Povalu a Festivalová čaká v lete odstávka zemného plynu


Foto: Ulice Severná, Hlinská, Hečkova, Gabriela Povalu a Festivalová čaká v lete odstávka zemného plynu

Obyvateľov niektorých ulíc na Bôriku a Hájiku čaká v letných mesiacoch odstávka zemného plynu. Spoločnosť SPP - distribúcia, a.s. plánuje v tejto oblasti rekonštrukciu plynovodu.

Odstávka plynu sa zasiahne ulice Severná, Hlinská, Hečkova, Gabriela Povalu a Festivalová.

Keďže bude odstávka dlhodobá, teda potrvá viac ako 24 hodín, detailnejší harmonogram časového úseku prác spresní spoločnosť 15 dní pred začatím plánovanej rekonštrukcie plynovodu, aby mali obyvatelia dotknutých ulíc čas zabezpečiť si náhradný zdroj energie.

Podľa zákona o energetike je spoločnosť SPP - distribúcia, a.s. ako dodávateľ energie povinná udržiavať plynovod v takom stave, aby bola dodávka plynu do domácností vždy bezpečná a spoľahlivá.

Preto spoločnosť vykonáva pravidelnú revíziu a opravy plynovodu. Na základe výsledných hodnotení siete sa spoločnosť rozhodla plynovod v tejto lokalite zrekonštruovať.


Odstávka plynu je počas prác nutná, obnovia ju čo najskôr

Počas rekonštrukcie je spoločnosť nútená odstaviť dodávky plynu do domácností v uvedenej lokalite. Obyvatelia sa po zrekonštruovaní plynovodu budú okamžite napájať, preto sa doba odstávky výrazne skráti.

„Obmedzenie komfortu občanov vnímame veľmi citlivo, preto urobíme všetko pre to, aby sme rekonštrukciu čo najviac urýchlili, dobu prerušenia distribúcie plynu čo najviac skrátili a stavby odovzdali v požadovanej kvalite,“ uviedol Richard Neklapil, vedúci útvaru investícií východ z SPP-distribúcia, a.s.

Po ukončení prác musí spoločnosť obnoviť distribúciu plynu po uzáver plynu, teda po bod medzi plynárenskou prevádzkovanou sieťou a odberným plynovým zariadením občanov.

Rekonštrukcia plynovodu zasiahne aj dopravu

V lokalitách, v ktorých bude rekonštrukcia plynovodu prebiehať treba počítať aj s dočasnými dopravnými obmedzeniami.

„Našu spoločnosť mrzí, že musí zasahovať do terénneho vzhľadu ulíc a komfortu občanov. Rekonštrukcia plynovodov je však nevyhnutná pre zvýšenie bezpečnosti, ochrany životov, zdravia a majetku, ako aj bezpečnosti a spoľahlivosti dodávok zemného plynu do domácností. Preto prosíme dotknutých občanov o trpezlivosť a zhovievavosť,“ dodal Richard Neklapil z SPP – distribúcia, a.s..


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu