AKTUÁLNE: Dopravná nehoda pod Strečnom odstavila dopravu medzi Žilinou a Martinom


Foto: AKTUÁLNE: Dopravná nehoda pod Strečnom odstavila dopravu medzi Žilinou a Martinom
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook, Waze

Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline informovalo dnes 3. júna o dopravnej nehode, ktorá sa stala v čase okolo 13:30 hod. na ceste I/18. Zrážka dvoch osobných áut si vyžiadala aj zranenia niektorých účastníkov. Doprava na ceste pod Strečnom je momentálne zastavená a autá čakajú v kolónach.

Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky - 4 vozidlá záchrannej služby, 8 hasičov na dvoch vozidlách a polícia. Predbežne sa na mieste nehody hovorí o odstránení následkov do 2 až 3 hodín. Pri čelnej zrážke sa malo zraniť až 7 ľudí.

Aktualizácia 15:00 hod.

Polícia sprejazdnila zatiaľ jeden jazdný pruh. Autá na konci diaľnice pri Dubnej Skale idúce do Žiliny však naďalej otáčajú a smerujú na obchádzkové trasy.


Aktualizácia 18:20 hod.

Podľa predbežne zistených informácií mala vodička poľského auta Renault Clio jazdiaca v smere od Martina na Žilinu v miernej pravotočivej zákrute z doposiaľ presne nezistených príčin plynulo prejsť do protismeru, kde došlo k čelnej zrážke s oproti idúcim vozidlom Ford Galaxy.

Pri nehode utrpeli zranenia vodička poľského Renaultu a jej spolujazdec. Vo vozidle Ford Galaxy sa viezla päťčlenná posádka, všetci boli prevezení so zraneniami do nemocnice. Podľa predbežných informácií by mali byť všetci účastníci dopravnej nehody mimo ohrozenia života.

„Požitie alkoholických nápojov polícia u vodičky a vodiča nezistila. Na mieste dopravnej nehody zasahovali záchranné zložky. Polícia na mieste usmerňovala a odkláňala premávku. Premávka bola úplne obnovená o 16.00 hodine. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania,“ informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu