Adrenalínová hojdačka nad obcou Lietavská Svinná-Babkov láka turistov na dobrodružstvo


Foto: Adrenalínová hojdačka nad obcou Lietavská Svinná-Babkov láka turistov na dobrodružstvo

S príchodom jari rastie popularita turistiky a medzi zaujímavé miesta, ktoré sa oplatí v blízkom okolí Žiliny vidieť, patrí rozhodne aj vrch Skalky. Ten sa vypína nad neďalekými Rajeckými Teplicami a ponúkne počas návštevy to najlepšie zo Súľovských vrchov. Najmä mladšia generácia obľubuje hojdačku, ktorá sa nachádza na vrchu.

Adrenalínová hojdačka na vrchu Skalky pri obci Lietavská Svinná-Babkov ponúka odvážlivcom možnosť “pohojdať” sa a letieť vo výške približne tridsiatich metrov - to všetko spolu s výhľadom na Lietavský hrad a panorámu okolia.

Okrem hojdačky tu turisti nájdu aj prameň “Živá voda”, z ktorého sa môžete občerstviť, vďaka dobrovoľníkom je prameň zastrešený a ponúka možnosť odpočinku počas turistiky.

Ako sa dostať na hojdačku v Lietavskej Svinnej-Babkove?

Na vrch Skalky sa dostanete okrem Lietavskej Svinnej aj z Rajeckých Teplíc, z oboch strán vedú značkované turistické trasy. Chodník začína z Lietavskej Svinnej a po zelenej trase vás dovedie na vrchol za niekoľko desiatok minút, v závislosti od vašich turistických zručností a rýchlosti.


Life is like riding a swing, you hold to it tight and start moving, you go high and low, when you’re up you know you will get low and when you’re at your low you push harder to get up, and sometimes you need a push from someone to take you up.

Posted by Ben Red on 29. apríl 2018

Hojdačka pri Rajeckých Tepliciach nie je jedinou, podobné, aj keď o niečo menej adrenalínové dobrodružstvo, môžete zažiť nad jazerom v Nezbudskej Lúčke. Obec sa nachádza za Strečnom v smere zo Žiliny na Martin.

Aj napriek tomu, že vzdialenosť nad zemou je približne len polovičná, stále ide o skvelý zážitok. Niektorí odvážlivci si trúfnu navštíviť aj opustený lom, tak ako Urban explorer Ivan Donoval.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu