Pri Žiline sa dnes zrazili dva vetrone, pri Babkove zasahovali záchranári aj hasiči


Foto: Pri Žiline sa dnes zrazili dva vetrone, pri Babkove zasahovali záchranári aj hasiči
Galéria: 9 fotiek

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline dnes informovalo o dopravnej nehode spadnutého vetroňa, ku ktorej malo dôjsť v poobedňajších hodinách. Hasiči boli privolaní do Babkova, kde mal dopadnúť jeden z vetroňov.

Podľa našich informácií sa dva vetrone zrazili v nadmorskej výške približne 2 kilometrov, vetroň v Babkove je pôvodom z Litvy. Na mieste sa nachádzal 24 ročný Litovec a 47 ročný Poliak, ani jeden z členov posádky by však nemal byť výrazne zranený.

Druhy vetroň pristál približne tri kilometre od miesta nálezu prvého. Bližšie informácie zisťujeme a prinesieme ich po získaní z policajných zdrojov.

Aktualizácia 15.4.2018

„Za doposiaľ presne nezistených okolností došlo v sobotu 14. apríla okolo 15:00 hod. v katastri obce Lietavská Svinná-Babkov, k pádu dvoch vetroňov. Piloti sa stihli katapultovať. U pilotov alkohol vykonanými dychovými skúškami zistený nebol,“ informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

24-ročný pilot (občan Litvy) utrpel ľahké zranenia a 47-ročný pilot (občan Poľskej republiky) zranený nebol. Hmotná škoda na vetroňoch bola predbežne vyčíslená na sumu 120 000 €. 


„V súvislosti s touto udalosťou prebieha vyšetrovanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uzavrel Moravčík.

Aktualizácia 16.4.2018 - stanovisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline

V sobotu 14.04.2018 po tretej hodine poobede bola na Krajské operačné stredisko v Žiline ohlásená zrážka dvoch bezmotorových lietadiel v katastri obce Babkov, okres Žilina. V dôsledku zrážky a následného pádu lietadiel došlo k zraneniu dvoch osôb. K udalosti boli vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Žiline s troma ks hasičskej techniky.

Po príchode na miesto udalosti začali hasiči s prehľadávaním oblasti lesa, ktorá bola svedkami a ohlasovateľom nehody označená za predpokladané miesto dopadu lietadiel. Zasahujúca jednotka našla dve zranené osoby  zo spadnutých lietadiel, ktorým bola poskytnutá predlekárska prvá pomoc a po príchode Záchrannej zdravotnej služby boli odovzdané do ich opatery.

Hasiči pokračovali v prehľadávaní priestoru a v rozmedzí približne troch kilometrov našli dva vraky jednomiestnych bezmotorových vetroňov. Následne pomáhali pri zabezpečení presunu vyšetrovateľov a pracovníkov leteckého úradu a počas dokumentácie udalosti zabezpečili osvetlenie miesta nehody.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu